Oferta na stanowisko Zastępcy Dyrektora ds. Techniczno-Administracyjnych

Dodana: 04-12-2023

Dyrektor Szpitala Wojewódzkiego im. M. Kopernika w Koszalinie ul. T. Chałubińskiego 7, 75-581 Koszalin ogłasza ofertę pracy na stanowisko: Zastępcy Dyrektora ds. Techniczno-Administracyjnych

I      W postępowaniu może wziąć udział osoba, która posiada:

• wykształcenie wyższe,
  • wiedzę i doświadczenie dające rękojmię prawidłowego wykonania obowiązków Zastępcy Dyrektora ds. Techniczno-Administracyjnych,
  • co najmniej 5-letni staż pracy na stanowisku kierowniczym albo ukończone studia    podyplomowe na kierunku zarządzanie i co najmniej 3-letni staż pracy,
  • obywatelstwo polskie,
  • pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzysta w pełni z praw publicznych, nie został względem niej wydany zakaz pełnienia funkcji związanych z dysponowaniem środkami publicznymi, nie była skazana prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwa  ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwa skarbowe.

II.    Od kandydatów wymagane jest:

• znajomość regulacji prawnych z zakresu przepisów właściwych dla podmiotów leczniczych prowadzonych w formie samodzielnego publicznego zakładu opieki zdrowotnej, w szczególności: przepisów prawa budowlanego, ochrony środowiska, bhp i ppoż, ustawy o działalności leczniczej, ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych oraz ustawy prawo zamówień publicznych,
  • dyspozycyjność,
  • prawo jazdy kategorii B.

III.      Ogólny zakres obowiązków:

1.    koordynowanie i nadzorowanie bezpośrednio działalnością Szpitala w zakresie wszystkich spraw technicznych i administracyjnych oraz podejmowanie decyzji w  sprawach wchodzących w zakres działania podległych mu komórek organizacyjnych, tj:

1) Działu Administracyjno-Gospodarczego,

2) Działu Budowlanego,

3) Działu Informatyki,

4) Działu Technicznego,

5) Działu Zamówień Publicznych,

6) Działu Zaopatrzenia i Transportu.

2.  nadzorowanie i kontrola nad działalnością techniczną i administracyjną Szpitala, a w szczególności:

1. nadzór i kontrola nad majątkiem Szpitala pod względem budowlanym
    i technicznym,
  2. nadzorowanie i koordynowanie prac podległych komórek organizacyjnych,
  3. kontrola i nadzór nad całokształtem prac związanych z prowadzeniem systemów
  4. informatycznych,
  5. podejmowanie działań zmierzających do minimalizacji kosztów materiałowych
    i zużycia energii,
  6. sprawowanie kontroli nad właściwym użytkowaniem i zabezpieczeniem majątku Szpitala.

.  IV.     Kandydaci zgłaszający się składają pisemną ofertę zawierającą:

1. CV i list motywacyjny,
  2. kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego
    w zakresie wykształcenia,
  3. kopie dokumentów potwierdzających spełnianie wymagania niezbędnego
    w zakresie doświadczenia zawodowego/stażu pracy (świadectwo pracy lub zaświadczenie od  pracodawcy),
  4. inne dokumenty, w szczególności potwierdzające dorobek i kwalifikacje zawodowe  kandydata,
  5.  oświadczenie kandydata o braku skazania prawomocnym wyrokiem sądu za  umyślne przestępstwa ścigane z oskarżenia publicznego lub umyśle przestępstwa  skarbowe,
  6. oświadczenie kandydata, że posiada pełną zdolność do czynności prawnych i korzysta w pełni z praw publicznych, nie został względem niego wydany zakaz  pełnienia funkcji związanych z dysponowaniem środkami publicznymi,
  7. oświadczenie kandydata, że wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach przeprowadzania postępowania konkursowego na w/w stanowisko

V. Termin i miejsce składania dokumentów.

1. dokumenty powinny być umieszczone w podwójnej kopercie, gdzie w środkowej kopercie kandydat umieszcza swoje imię i nazwisko oraz adres i numer telefonu kontaktowego, a także adnotację „Rekrutacja na stanowisko Zastępcy Dyrektora ds. Techniczno- Administracyjnych Szpitala Wojewódzkiego im. M. Kopernika w Koszalinie”.
  2. wymagane dokumenty należy złożyć/przesłać w/do Kancelarii Szpitala Wojewódzkiego im. M. Kopernika w Koszalinie, ul. Chałubińskiego 7, 75-581 Koszalin.

VI. Dane osobowe – klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych    kandydatów na stanowisko Zastępcy Dyrektora ds. Techniczno-Administracyjnych Szpitala Wojewódzkiego im. M. Kopernika w Koszalinie.

Zgodnie z art.13 ust.1 i ust.2 Rozporządzenia parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679
z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE z dnia 27.04.2016 r. informuję: Administratorem Państwa danych osobowych jest Szpital Wojewódzki im. M. Kopernika w Koszalinie, 75-581 Koszalin, ul. Chałubińskiego 7.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przysługuje prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, oraz jeżeli dotyczy - do usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych.

Jeżeli wyrazili Państwo zgodę na przetwarzanie danych osobowych przysługuje Państwu prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

Przysługuje także prawo do wniesienia skargi do  Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

VII. Inne informacje:

• Kandydata na stanowisko wyłoni komisja.
  • Do konkursu zostaną dopuszczeni kandydaci , którzy spełnią wymogi formalne.
  • Planowane techniki i metody naboru:

weryfikacja formalna ofert,

rozmowa kwalifikacyjna.

• Planowany termin zatrudnienia: styczeń 2024 r.

• Kandydaci zaproszeni do dalszego postępowania kwalifikacyjnego będą poinformowani telefonicznie, a w przypadku braku możliwości skontaktowania się, zostanie wysłana wiadomość e-mail.

• Dokumenty złożone przez kandydatów nie będą zwracane.

• Po zakończeniu naboru oferty osób, które nie zostały wskazane do zatrudnienia,
    będą komisyjnie zniszczone.

• Dyrektor Szpitala Wojewódzkiego im. M. Kopernika w Koszalinie zastrzega sobie
    prawo unieważnienia postępowania kwalifikacyjnego bez podania przyczyn oraz
    prawo swobodnego wyboru kandydata jak również nie dokonanie wyboru żadnego
    kandydata.

Procedura naboru pracowników na wolne stanowiska pracy (pobierz pdf).

Załącznik Nr 5 kwestionariusz (pobierz pdf)